Den 26 oktober inviger vi Showrooms by MAKAJO Stockholm på Södermalm!

Med bubbel i glasen, härliga canapéer, underbar stämning, glitter och mingel med arkitekter, byggbolag, nyproduktionsmäklare, fastighetsägare, bloggare och våra utställare inviger vi vårt tredje showroom på Södermalm.

Tillsammans med våra utställare bjuder vi på en oförglömlig kväll med underhållning och lättsam stämning - missa inte denna kväll och var med oss att göra invigningen magisk!

Välkommen till Brännkyrkagatan 82, nära t-bana Zinkensdamm.  
Anmälan görs till Caroline.lenner@makajo.com senast 19 oktober. 

Våra utställare och samarbetspartners:
Beslagdesign, BIMobject, Bricmate, BSH, Dofab, Elko, Fiona, Flugger färg, Grohe, INR, Kjellbergs, Laufen, Lifestyle Publishing, Lumon, Marbodal, Mirro, Modexa, Nimo, Pelly, Purus, Rebel Walls, RK-Gruppen, Smedbo, Steny, Strand, Svedbergs, TECE, Thermex, Unidrain.

Förutom att våra showrooms är verktyg och mötesplatser för bygg- och bostadsbranschen, erbjuder vi även konferensrum, mötesplaster, arbetsplatser, samt flera event och seminarier om året. Syftet är att skapa flera spännande möten inom branschen både mellan byggare, arkitekter, tillverkare och entreprenörer, men också för att underlätta tillvalshanteringen för bostadsköpare.

Du är varmt välkommen!

PS vi har en ny hemsida under arbete och när den är lanserad kommer ni att få mycket mera information om både Stockholm, men även verksamheten i stort! Tveka inte att kontakta Showroomsansvarig i Stockholm om ni är intresserad av att ingå i vårt koncept! 

Caroline Lenner
Showroomsansvar Stockholm
caroline.lenner@makajo.com
0709-684 869

I början av 2018 behöver vi förstärka vårt nya team i STOCKHOLM

Vi söker en kund- och inredningsansvarig (KIA). Som KIA hos oss på MAKAJO ansvarar du för inredningsvalen i dina egna projekt. Du är en viktig länk i samarbetet mellan våra uppdragsgivares slutkunder, mäklare, leverantörer och byggarbetsplatsen. Du utgår från vårt nya showroom på närmare 1.100m2 på Showrooms by MAKAJO på Södermalm. Showroomet är fortfarande under uppbyggnation och blir klart till mitten på oktober. 

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga uppgift blir att möta våra uppdragsgivares slutkunder på individuella möten och lotsa dem igenom inredningsprocessen, antingen hos uppdragsgivaren eller i Showrooms by MAKAJOs showroom. Du är med vid vissa informationsmöten och sköter all administration gällande slutkundens beställningar och ser till att byggarbetsplatsen får den information de behöver för att utföra sitt arbete och att det blir som slutkunden tänkt sig. I arbetet kommer det även att ingå en säljfunktion som innebär att du är med och söker projekt och bearbetar marknaden då MAKAJO är nya på Stockholms marknaden. 

Under 2018 kommer vi att behöva en Regionansvarig i Stockholm, vilket innebär ett större ansvar för regionen och MAKAJO som helhet i Stockholm - kanske är det en av våra KIOR som axlar den rollen och kan det kanske vara du?

Erfarenheter och kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som har ett stort intresse för människor, boendefrågor, detaljer och inredning, och som framför allt har en god organisations- och administrativ förmåga. Vi söker dig som redan har erfarenhet från branschen och som har en stor förståelse för bygg- och tillvalsprocessen. Har du någon specialkompetens som t ex badrum, tillgänglighet, el eller kök, så är det meriterande. Vi ser gärna att du även har god datavana och vi sätter stort värde på att du är lyhörd, flexibel och positiv. Säljvana inom konsulttjänster och gärna byggbranschen är mediterande. Ytterligare kan ledarskapsegenskaper, budgetansvar eller personalvana vara mediterande för rollen som Regionansvarig. 

Kontakta oss för mer information!

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi ser därför fram emot ditt CV med ett personligt brev där du beskriver de kunskaper och erfarenheter som du tycker passar in hos oss på MAKAJO. Sänd mailet till jonna.mandell@makajo.com. Har du frågor om MAKAJOs KIA-roll är du välkommen att kontakta cecilia.woodbridge@makajo.com och har du frågor som specifikt rör vårt Showroom i Stockholm är du välkommen att kontakta jonna.mandell@makajo.com.

MAKAJO växer ytterligare och vi är glada att kunna presentera Sofie och Caroline som ansvarar för våra Showroom i Göteborg och Stockholm

  Caroline Lenner
  Showroomsansvar Stockholm
  caroline.lenner@makajo.com
  0709-684 869


  Sofie Svanberg
  Showroomsansvar Göteborg
  sofie.svanberg@makajo.com
  0709-701 944

Vi medverkar på Stora entreprenörs- och ledarskapsdagen 29 oktober

Äntligen är vi alla på plats igen!

Nu är vi äntligen alla tillbaks på kontoret igen efter en helt fantastisk sommar!

Sommarledighet från och med den 7 juli. Välkommen in den 4 augusti!

Glad midsommar önskar MAKAJO

Under midsommarafton är det stängt på Showhomes by MAKAJO. Njut av ledigheten, välkommen in den 23/6!

Tack till alla som förgyllde och gjorde vår invigning minnesvärd! (fler bilder under showhomesbymakajo.com)

Glad Påsk önskar MAKAJO

Så nalkas våren med allt var det innebär! Först ut en härlig påskhelg. Vi har följande öppettider i påsk:

Skärtorsdagen 9-15.00
Långfredagen STÄNGT
Annandagpåsk STÄNGT

Nu har vi flyttat in

Nu är kontoren på övervåningen klara och medarbetare från MAKAJO och Jerker från Tapwell har redan installerat sig på sina kontor. ygg&lyng är i full fart med att göra i ordning sin utställning och visar upp helt fantastiska möbler.

Möbelmässan 2014

Här kommer ett axplock av vad som sågs på möbelmässan i Sthlm 2014. Härliga kombinationer av pastell, metall, gråskalor, glas och skinn fanns det gott om! Ljusa träslag i symbios med ljust skinn och mörka träslag i kombo med koppar och metall! Underbar mix! Enjoy!

Det går undan

Renoveringen på andra våningen går framåt med stora steg. Nya väggar har kommit upp med rasande fart och man kan börja ana hur det kommer att se ut när det blir klart. Men det är mycket som skall installeras och fixas innan vi slår upp dörrarna och inviger den nya lokalen.

Lunch för stans starka kvinnor

Idag (30 januari) fick vi även sobert besök av ett gäng härliga kvinnor från fastighetsbranschen. Det serverades god lunch från våra kära grannar på Restaurang aMerique och vi lyssnade till intressanta och givande dialoger. Tack tjejer för en härlig lunch!

Strike a pose!

Idag har vi besök av fantastiska Catarina Edén som är här och fotar inrednings- och detaljbilder i vårt showroom. Samt gamla och nya medarbetare som kommer att dyka upp här på hemsidan inom kort.

Julledighet från den 23:e december till den 7:e januari

Sommardagarna flög förbi, hösten kom och gick och nu står julen inför dörren!
2013 har varit ett händelserikt år med roliga projekt, nya spännande möten och ett härligt samarbete med både kunder och leverantörer! Ett stort tack till alla som varit/- och tagit del av e del av vår gemenskap!
Låt 2014 bli ett minst lika magiskt år och låt oss alla ha en härlig ledighet fram tills dess! Ses igen i januari!

Ett stort tack till alla som medverkade på vår Nätverkslunch!

Roligt att så många än en gång tog sig tid att komma förbi när Showhomes by MAKAJOs leverantörer bjöd till nätverkslunch. Göran Adlén stod för ett roligt och inspirerande föredrag och Malins-skafferi bjöd på utsökt lunchtallrik. Tack till alla som bidrog till ett härligt lunchmingel!

Höstens Nätverkslunch väntar!

I början på oktober bjuder MAKAJO med leverantörer till Nätverkslunch för branschkollegor. Lunchen inkluderar en inspirerande föreläsning av Göran Adlén, samt god lunch hos Showhomes by MAKAJO. Hör av dig till info@makajo.com om du är intresserad.

Härlig Sommar Önskar vi på MAKAJO!

Mellan 8 Juli - 2 Augusti har vi på Showhomes by MAKAJO sommarstängt. Välkommen in igen den 5 Augusti.

Tisdagen den 11:e Juni kunde vi läsa hoppfulla och inspirerande rader i Gp. Artikeln handlade om ett framgångsrikt samarbete mellan Business Sweden och Showhomes by MAKAJO. Väldigt trevliga rader som speglar ett gott samarbete mellan de båda företagen och tron om en ljus framtid i branschen. Hoppas ni hade möjlighet att läsa artikeln!

Trevlig läsning!

Ett STORT tack till alla som deltog på vår nätverkslunch här på Showhomes by MAKAJO! Väldigt roligt att så många kom förbi! Ytterligare ett tack och en varm applåd till vår föreläsare Louise Klarsten på ColourHouse för ett väldigt intressant fördrag!

Showhomes by MAKAJO välkomnar till nätverkslunch! Våren hänger i luften och vad passar bättre än att samla oss branschkollegor på en gemensam lunchtillställning. Vi har nöjet att bjuda på god mat från Amerikabaren och tillsammans med Er inspireras av nya trender som presenteras av med trendkuratorn Louise Klarsten på ColourHouse. ”Interiörtrend med konsumentinsiktstendenser” säsong 2013/14, ink senaste nytt från årets Salone del mobile milano står på agendan. Inbjudningskorten skickas ut v.14 och v.15. ANMÄLAN sker på info@makajo.com, OSA. SENAST den 17 APRIL 2013

1:a Mars!

Ett underbart vårväder har dragit in över Göteborg denna veckan. Som om detta inte vore nog var vi på en väldigt trevlig invigning i Veidekkes lokaler på Falkenbergsgatan. Tack för en trevlig tillställning och stort lycka till med Er nya våning!

Förra veckan, som några av er redan vet, var MAKAJO på besök i Stockholm för att insupa inspiration av vårens nyheter! Furniture Fair 2013 bjöd på många góbitar, bland annat nyheter från våra samarbetspartners Svedbergs och Kährs. Det fanns även många vackra retro mönster att kika på som nu även finns att avnjutas i Boråstapeters nya kollektion, Skandinavian Designers.

Här kommer ett smakprov på vad som fanns att se!! Enjoy!

Vi ser fram emot möbelmässan i Stockholm - 5-9 februari 2013!
I veckan åker delar av MAKAJO till Stockholm för att spana trender på möbelmässan!

Vårt showroom, Showhomes by MAKAJO har öppet som vanligt dessa dagar: Våra öppettider är vardagar 11.00 - 15.00.

Invigning av Showhomes by MAKAJO - 11 oktober 2012

Tusen tack alla fantastiska samarbetspartners, utställare, uppdragsgivare, släkt, vänner och bekanta som förgyllde invigningen av Showhomes by MAKAJO!

Tack till våra fotografer: Kaarina Leino och Roland Angervik

MAKAJO besöker Nordbygg – Sveriges största mässa i sitt slag som ger ett perfekt grepp om utvecklingen inom bygg, VVS-och fastighetsbranschen.

Vi planerar också för fullt inför flytten och nyöppningen av vårt showroom – "Showhomes by MAKAJO" . Nu är det bara en dryg månad kvar till vi slår upp portarna på Barlastgatan -visst ser det ut som en lokal med stor potential!

Februari 2012

Med inspiration i massor i bagaget återvände vi nöjda och glada från både Formex och Stockholm Furniture Fair. Vi ser tydliga likheter i de trender som förmedlades på de båda mässorna; ut med Shabby Chic (äntligen!) och in med mer rustika och återanvända ”riktiga” saker –dvs bort med allt det där som är nyproducerat för att se gammalt ut! De nya trenderna verkar peka åt Supreme Country -en lantlig, men elegant stil. Där samsas bleka pasteller i kombination med en blandning av alla tänkbara grå nyanser -något som färghandeln kallar för "greish".

Det är också starka färger som gäller i år – vi såg att turkost, gulgrönt och lila dominerade på många håll. Metalliska färger är också på stark frammarsch. Det är plötsligt helt ok att blanda träslag igen vilket framhäver ovanliga kombinationer. Vi välkomnar även naturen och det naturliga in i våra hem. Den gamla åttiotalsklassiker terrakottan verkar också ha hittat tillbaka. Ett övergripande budskap är även att det är fokus på det taktila, dvs man skall inte längre bara titta på väggar etc man skall också kunna känna texturer och strukturer - spännande!